Excel tanfolyam cégeknek

Az excel tanfolyam célja, hogy a cégek, intézmények dolgozói a mindennapi munkájuk során hatékonyan tudják használni a táblázatkezelőt. Szóval ez a képzés inkább a gyakorlati problémák megoldására nyújt megoldást.

Kiknek ajánlott az Excel tanfolyam cégeknek?

Elsősorban azoknak az irodáknak, ahol napi szinten foglalkozni kell táblázatokkal. A legnagyobb probléma az, amikor az irodán dolgozó munkaerő napja nagy részét azzal tölti, hogy kézzel próbál megoldani olyan feladatokat, amiket az Excel automatikusan is el tudna végezni.

A legdurvább tévedés az, amikor a táblázatkezelő mellett használunk egy számológépet is. A leginkább ezt volna szükséges elkerülni. A tapasztalat azonban az, hogy sok esetben nincs meg az az alapvető tudás ami egy táblázat létrehozásához szükséges.

De mit tegyünk, ha hiányzik a képletek és függvények ismerete, a  formázással is csak az idő telik, egy diagram elkészítése pedig egyenesen rémálom?

Összeállítottam egy tananyagot, ami kifejezetten kezdők számára készült, és a mindennapi feladatok elvégzése terén tud segítséget nyújtani. A száraz vizsgaanyagoktól eltérően itt egy más megközelítés segít a résztvevőknek abban, hogy az alapokat gyorsan elsajátítsák, és önálló fejlődésre is képessé váljanak.

A legegyszerűbb módja ennek a fajta tudásnak az elsajátítására a gyakorlat, így a tanfolyam első pillanatától problémákat oldunk meg a táblázatkezelő segítségével. 

Mi alapján állt össze az Excel tanfolyam cégeknek?

Az elmúlt években több vállalkozás mindennapi életébe nyertem betekintést. Volt ezek között gyártással foglalkozó, telekommunikációs szolgáltató, könyvelőiroda sőt önkormányzat is. A folyamatos napi problémák megoldásának központi szerepévé vált sok helyen az Excel. Használják ezt nyilvántartásra, számítások elvégzésére, rendszerezésre és még sok hasonló dologra, azonban sokszor vagy rosszul, vagy nem elég hatékonyan.

A leggyakoribb hiba a funkciók ismeretének hiánya, vagyis az, hogy a felhasználó nincs tisztában vele, milyen sokféle funkciót használhat, így néha kissé vicces megoldások születnek.

Ez nem róható fel minden esetben az alkalmazottnak, hiszen az ECDL és hasonló általános képzések egy más megközelítést használnak. Hasznosak ezek is, azonban nem adnak megoldási kulcsokat a feladatokra.

Mire képes az Excel?

Rendszerez, számol, megjelenít! Vagyis áttekinthetőbbé és gyorsabbá teszi a napi rutinunk elvégzését, ami után több időnk jut más feladatok elvégzésére. Egy okosan megszerkesztett táblázat képes óriási kapacitásokat felszabadítani. Gondoljunk csak azokra a monoton feladatokra amik szükségszerűek, de nem igényelnek kreativitást. Befásulhatunk tőle, és még az időnk is telik általa. Egyszerűbb lenne ha ezt megtenné helyettünk az Excel ugye?

Hogyan néz ki a tanfolyam?

A képzés 2×5 óra, és 5 fős csoportokra van kialakítva.

A hatékony munkához érdemes ha mindenki alkalmazni is tudja az elmondottakat.

Helyszín: A megbízó által biztosított helyen. Elsősorban Bács-Kiskun megye területén tudok vállalni képzéseket, távolabbi helyszínek egyeztetés után.

Tematika

1. nap: Mi az Excel?

 1. Bemutató példák az gyakorlati használatra
 2. Cellák, számok formázása gyorsan, látványosan
 3. Hogyan használjuk a képleteket és a függvényeket?
 4. Dolgozzunk a már meglévő adatokkal
 5. Hosszú adatsorok kezelése
 6. Komplex feladat közös megoldása, a tanult eszközökkel

2. nap: Hogyan fejlődjünk önállóan

 1. Hogyan használjuk az ismeretlen függvényeket?
 2. Népszerű függvények, amiket érdemes ismerni
 3. Automatikus táblázatok, illetve azok előnyei és hátrányai
 4. Egyszerű diagram készítése
 5. Nyomtatás, exportálás más formátumokba
 6. Összegzés, kérdések

Itt keress!

További információkért vagy adategyeztetés céljából hétköznap munkaidőben hívható telefonszámom : +36 (30) 554 2654
Vagy e-mailben: tanfolyam [kukac] tablazatkezeles.hu