Hogyan válhatsz Excel-guruvá

A legkézenfekvőbb módja az Excel elsajátításának az, ha használjuk. Úgy értem napi szinten, a feladataink megoldására.

Érdemes mindig arra törekedni, hogy a rutinszerű feladatokat megpróbáljuk kiváltani valamilyen táblázat segítségével. Ez így lehet hogy kicsit nehezen érhető, ezért nézzünk néhány konkrét példát.

Például ha könyveléssel foglalkozol és nem valamilyen erre a célra fejlesztett szoftvert használsz, valószínűleg egyébként is sokat használod az Excel-t. Ha több ügyfeled van(mondjuk max 10-ig ajánlom ezt a módszert), akkor szedd külön munkalapokra az egyes cégek adatait, majd egy új munkalapon összegezd az információkat a korábbi lapokról.

Tulajdonképpen minden adminisztrációt megkövetelő munka automatizálható Excel segítségével valamilyen szinten. 

Csak kezdd el!

Ha megalkottad az első saját táblázatod akkor tulajdonképpen már meg is kezdted a saját Excel képzésedet. Ha következő két feltétel teljesül, garantálom hogy rövid időn belül fejlődni fogsz:

  1. Használd a táblázatodat rendszeresen
  2. Törekedj a folyamatos fejlesztésre

Miért érdemes folyamatosan fejleszteni?

Amikor ismerkedsz a lehetőségekkel, akkor még nyilvánvalóan nem vagy tisztában azzal, mik a határok. Elképzelhető hogy egy hónap múlva olyan Excel funkciók fogják hatékonyabbá tenni a napi munkádat, aminek a létezéséről ma még nem is tudsz.

Leginkább az ismeretek bővítése fog igazi sikert hozni számodra. Ha elkap a lendület, őrült erővel elkezded fejleszteni a készségeidet, úgy hogy észre sem veszed mit csinálsz igazából.

Mi az amit ne csinálj?

A magolás nem éppen kifizetődő ezen a területen. Szóval ne vegyél azért kézikönyvet, vagy bármilyen tananyagot, mert tanulni akarsz. Azért fogj bele, mert érdekel.

Kezdd el itt a tanulást, én naponta megkísérlek hasznos információkat megosztani veled. A legfrissebb írásaimat több helyen is követheted:

Térj vissza naponta a tablazatkezeles.hu-ra, vagy csatlakozz a Facebook-os közösségünkhöz!

Hagyj üzenetet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük