Készletnyilvántartás kisvállalkozások számára v1.0

A raktárkészlet-nyilvántartó olyan kisvállalkozások számára készült, akik kezelni szeretnék meglévő raktárkészletüket, a lehető legegyszerűbben és a legolcsóbban.

Kinek ajánlom ezt a készletnyilvántartást?

Az eszköznyilvántartás azoknak ajánlott, akik még csak most kezdik nyilvántartásukat fejleszteni és raktárkészletüket felmérni. A táblázat alapvető funkciókat valósít meg,ez egyszerűségének az ára.

Feltétlek a használatohoz

  1. Készletnyilvántartás kisvállalkozások számára v1.0 tulajdonképpen egy Excel táblázat, tehát a használatához szükséges valamilyen táblázatkezelő szoftver.
  2. A készletnyilvántartó program feltételezi, hogy rendszeresítve van valamilyen cikkszám vagy azonosítószám a raktárban. Ha ez nem igaz, akkor is használható a készletnyilvántartás, viszont ebben az esetbe szükséges lehet bevezetni valamilyen azonosításra szolgáló címkét. Tipp: Ha nincs ilyened használhatsz egyedi azonosítókat amik a termékek nagy részén megtalálhatóak, pl vonalkód, MAC, sorozatszám és hasonlók..

Használat

A képen látható a táblázat Készlet munkalapja, itt az aktuális készletünk mennyiségei látszanak. A Mennyiség oszlop adatai védettek, azokba írni nem lehet, az ide bekerülő mennyiségek számított értékek, a Forgalom táblában lévő adatokból dolgozik. Itt érdemes megadni a készletünk adatait, cikkszámot stb. Fontos hogy egy cikkszám csak egyszer szerepeljen, ellenkező esetben hibás működés léphet fel. Ez ellen van védelem, az azonos értékek cellájánbak háttérszíne pirossá válik. HA ezt észleljük keressük meg a táblázatban a dupla értékeket és módosítsuk azokat!

készletnyilvántartás kisvállalkozásoknak

A Forgalom munkalap egy lista, amit folyamatosan frissítenünk kell, ide kerülnek a készletmozgások, ezekhez 1000 Ügyfelet is rögzíthetünk (Ügyfelek munkalap). Persze ez nem kötelező, viszont ajánlott. A Forgalom munkalapon többször is szerepelhet egy cikkszám, sőt erre szükség is van. 

Készletnyilvántartás Forgalom lap

Mint a fenti képen is látszik, a Készlet listában szereplő terméket először be kell érkeztetni, ehhez szükséges a Forgalom sorban felvenni egy értéket. Persze nem törvényszerű ezt először megtenni, de ellenkező esetben a készlet 0-ról indul.

Ha a beérkeztetés megtörtént, a készletmozgások mindig egy egy új sor felvételével történnek!

 

Mit tegyek ha keresnem kell valamit?

Minden munkalapon be van kapcsolva a szűrő opció, aminek a segítségével bármilyen szempontrendszert kidolgozhatunk, megkereshetjük például azt, hogy 2016. Október 6.-án milyen termékeket szállítottak ki, vagy lekérhetjük csak egy adott termék teljes történetét.

Ki vagyok én, és miért készítettem el a raktárkészlet nyilvántartást?

Több évnyi raktározási tapasztalat van már a hátam mögött, szerencsére (amit akkor még balszerencsének éreztem ;)) több cégnél is megfordultam, így láttam a különbségeket a kis és a nagy cégek raktárkészleteinek problémái között. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva készítettem ezt a szoftvert, ami nem is annyira a csúcstechnikára inkább a könnyű kezelhetőségre, és a továbbfejleszthetőségre alapoz. 

Alapvető szempontom volt hogy egy olyan jól használható programot készítsek, ami a legtöbb kisvállalkozó igényeit ki tudja elégíteni. A jelenlegi táblázat 4000 tétel és 1000 ügyfél biztonságos kezelését teszi lehetővé, ami a legtöbb esetben elég. 

A nyilvántartást szívesen elküldöm neked, egy kérdőív kitöltéséért cserébe. A kérdőívet itt találod, a válaszok megadása után megkapod a letöltési linket is!

 

Címkék: 

Hozzászólások

Szia! Jónak tűnik amit leírtál. :) Tudnál küldeni nekem egy sablont? Nekem olyasmiknek kellene benne lennie, hogy pl 1 oszlop megnevezés, 2. gyári cikkszám, 3. saját cikkszám 4. ár 5. kiszerelés, 6. megjegyzés és nekem csak írni kelljen a bejövő és kimenő mennyiséget mindegyikhez amiket a végén összesít valahol persze mindezt átláthatóan. Van lehetőség ilyenre?

Üdv Tamás nem adtál meg elérhetőségi adatokat. Kérlek itt írj nekem: http://tablazatkezeles.hu/kerdezzbatran

Kedves Sanyi! Kávézónk készletnyilvántartásához keresek táblázatot. Ha van rá lehetőség, el tudnád küldeni a táblázatot? Köszönettel, Hantosi Anett

Elküldve

Szia, Anett, kérlek írj üzenetet a Kérdésed van? menüpontba, egy e-mail címmel együtt, ahová elkükldhetem

Szia! Most induló kreatív hobby bolt készletnyílvántartására keresek megoldást! A Te táblázatod tud olyat, hogy vonalkód leolvasás után levonja a terméket a raktárből? Köszönöm

Szia, maga a vonalkód olvasása egy egyszerű feladat, és Excelben is megoldható a kérésed, azonban ez kicsit összetettebb feladat. Kérlek írj üzenetet a Kérdésed van? menüpontba, hogy fel tudjam veled venni a kapcsolatot.

SZia Sanyi, Biokertészetünk készletnyilvántartásához keresek megoldást. Kíváncsi lettem az írásod alapján a táblázatodra .Kérlek küld el nekem. Előre is köszönöm!

Üdvözlet. Érdekelne egy ilyen táblázatos készlet számláló program. Tudna küldeni egy sablont? Előre is Köszönöm!

Szia! Kis presszó, édesség, kávézó számára keresek készletnyilvántartó programot. Az általad leírt nagyon tetszik szívesen használnám. Át tudod küldeni? Előre is köszi Csaba

Kedves Csaba! A készletnyilvántartó táblázatot egy kérdőív kitöltése után itt tudod letölteni: https://goo.gl/forms/ird9sU8yxQ4gTmLD2

Sziasztok! Zöldségfelvasarlo céghez kellene nekem ez a keszletnyilvantartas, arumozgas, vonalkodos csekkolas, selejt ár százalékos beállítással. Amennyiben van ilyen vagy ehhez hasonló, az e-mail címemre kérlek küldjetek. Előre is köszi! Szép napot mindenkinek! Üdvözlettel H. Gábor

Üdv, Gábor, nem adtad meg az e-mail címed :)

Szia! Mi egy kis kézi üzem vagyunk, egyenlőre egy termékkel, de különböző csomagolásokkal. Az áru lédig jön a csomagolóüzembe és ott került szortirozásra, majd értékesitésre. Ez üzelkötő utján vagy egyéni megrendelések alapján történik. Sokat nem tudunk költeni készletnyilvántartásra, de a szükségességét érezzük. Ilyen lehetőségekre is van megoldásod? Válaszod várva köszönettel: T.A.

Szia, töltsd ki a fenti űrlapot, majd jelöld meg, hogy érdekel konzultáció, utána keresni foglak.

Új hozzászólás