Táblázatkezelők

Itt megtalálod a legismertebb magyarul is tudó táblázatkezelő programok listáját.

Microsoft Excel

Microsoft Excel 2013A Microsoft által fejlesztett rendkívül nagytudású táblázatkezelő. Legfrissebb verziója Excel 2013 néven fut, igazából az Excel 15-ös verziószámát takarja.
Sok helyen jelenleg is használják az Excel 2003-at, ami az Excel 2007-es verziójával megjelent xml típusú fájlformátumokat(xlsx) még nem kezeli, éppen ezért ahol csak lehetséges érdemes frissebb verziók beszerzése.

Az Excel 2016-os Preview verzióját innen letöltheted, és az oldalon található kód segítségével 180 napig ingyenesen is használhatod!

Érdekesség: Az Excel első verziója vagyis az Excel v1.0 nem létezett, egyszerűen kihagyták, és az Excel v2.0-val kezdték a számozást 1987-ben. (Wikipédia)

 

Apache Open Office Calc

Apache OpenOffice CalcA jelenlegi OpenOffice nagy utat tett meg mire megkapta mai formáját. Elődje az 1985-ös évben látott napvilágot akkor még Star Office néven. Azóta fejlesztette a Sun Microsystems és az Oracle Corporation  is, Jelenleg az Apache Software Foundation ápolja. Az OpenOffice szabad szoftver, azaz ingyenesen használható. A szoftvercsomag elérhető Windows, Linux és OS X rendszerekre is. Táblázatkezelőjét Calc-nak hívják.

Érdekesség: Az Apache által fejlesztett Open Office szolgált a legtöbb nyilt forráskódú irodai programcsomag alapjaként.

A legfrissebb verziót letöltheted innen.

Libreoffice Calc

LibreOffice Calc logoAz OpenOfficeból kivált egy nagyon is említésre méltó disztribúció a LibreOffice, ami egy nyílt forráskódú, szabad irodai programcsomag(vagyis ingyenes), ennek részeként kapjuk a Calc táblázatkezelőt. A programcsomag elérhető Windows, Linux, illetve Mac OS X-re is. Érdemes tudni hogy, kezel minden fájlformátumot (a fent említett xlsx-et is ;)). 

A legfrissebb verzió: LibreOffice 4.4.1
Letölthető innen

 

 

Címkék: 

Új hozzászólás