Információk

Ablaktábla felosztása, külön gördítősávokkal

Kérdés: 

Az Excel "Nézet" fül, "Felosztás" lehetőséggel egy táblázatból, azonos tartalommal négyet tudok előállítani.
Teljesen azonos tartalommal. Ekkor jobb oldalon van két függőleges gördítő sáv, egymás alatt és alul is van két vízszintes gördítő sáv, egymás mellett.

Lehetséges-e, hogy egy képernyőn mind a négy azonos tartalmú kis táblázatnak képezzünk függőleges és vízszintes gördítősávot? 

Válasz:

4 készletkezelési tipp kisvállalkozóknak

A készletkezelés újfajta kihívás lehet egy kisvállalkozás számára, viszont ez adhatja egy vállalkozás alapját. A helytelen készletkezelés sajnos azt is eredményezheti, hogy a cégünk nem fogja tudni hatékonyan kiszolgálni a vásárlóit, ami pedig az üzlet bezásárához is vezethet. 

Van egy jó hírem. A készletkezelés nem is annyira nagy ördöngősség, ha a felsorolt szempontokat is figyelembe vesszük:

Hogyan válhatsz Excel-guruvá

A legkézenfekvőbb módja az Excel elsajátításának az, ha használjuk. Úgy értem napi szinten, a feladataink megoldására.

Érdemes mindig arra törtekedni, hogy a rutinszerű feladatokat megpróbáljuk kiváltani valamilyen táblázat segítségével. Ez így lehet hogy kicsit nehezen érhető, ezért nézzünk néhány konkrét példát.

4 érv a felhő mellett!

Volt szerencsém részt venni egy elég szemléletformáló előadáson a közelmúltban, ami megválaszolt néhány kérdést a felhőben való adattárolást illetően. Több komoly érvet is hallottam, ami egyértelműen meggyőzött arról, hogy valójában miért is jó nekünk ha a felhőben tároljuk az adatainkat. Kiemeltem néhány igazán fontos tényezőt, de azt hiszem bővíthető lenne még a lista további szempontokkal is.