Háttérkép az Excel-ben?

Az Excel rengeteg lehetőséget ad nekünk arra, hogy színesebbé, látványosabbá tegyük táblázatainkat. Most a Háttérkép opciót vizsgáljuk meg, arra való tekintettel, hogy mikor érdemes, és főképp, hogy hogyan csináljuk úgy, hogy jó is legyen.

A beállítást az Excel asztali verziója esetén a Lapelrendezés fül Háttér feliratú gombjára kattintva érjük el. A gomb megnyomása után kétféle opciót is kapunk. 

Fájlból: A számítógépen található képekből választhatsz.  Érdemes lehet például a céges logót használni, de különösen látványos eredményt érhetünk el egy előre elkészített diagrammal is.
 

Bing képkereső: Keresést indíthatunk a Microsoft keresőmotorja a Bing segítségével. Ez hasonló mint a Clipart, azzal a különbséggel, hogy az interneten található képekből válogathatunk, ami jóval nagyobb kínálatot takar, csak jó kulcsszavakat kell használnunk. A keresés során, használhatjuk a szűrőket, ahol kereshetünk kifejezetten ClipArt-ot, de a kép fő színvilágát és a méretét is meghatározhatjuk. Ha megvan a kép ami megfelelő lesz, csak kattintsunk rá és utána Beszúrás gomb. Nézd csak:

Hagyj üzenetet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük